Lainaa.com

Elämäntapa,Yleinen

Tavoitekeskeinen elämä

16.10.2018, Helena Kyrölä

Tavoitteita, niitä pitää luoda joka päivälle, aamun tavoite: nousta vuoteesta virkeänä, aamupesu ja aamiainen. Sitten aamupäivän tavoite, …

Pikkukaupungissa tapahtunutta

Mutta kuule, sanoo Lankanukke. Mitä ihmettä sitten palasit viime viikolla kotiin, vaikka sinulla oli iltapäivän tavoitteena Helsingissä ja Kiasmassa käynti taidenäyttelyn avajaisissa kun sait kutsunkin, ja sitten sen uuden näyttelyn arviointi? No voi että. Minut oli kutsuttu ohjailemaan uusi Kiasman näyttely muitten Kiasman Ystävien ohella.

Niin olikin. Tilasin onnikkaliput Helsinkiin ja takaisin nettikaupasta. Valitsin ylleni mustavalkoisen siistin asun ja lähdin bussille kiireesti kun aika kiirehti minua nopeammin.

Miksi sitten palasit? kysyi Lankanukke vienolla pienellä äänellä, ettei ollut ilkikurisuutta äänenvärissä. Lähdin kävelemään jaloissani mukavat matalat kävelykengät kohti Kevätkumpua jossa Onnikkapysäkki on kilometrin päässä kotoa. Siinä matkalla minut ohitti kuusi kertaa autolla työttömiä nuoria jotka olivat lähteneet todistamaan ohjailijan menoa bussipysäkille. ”On sinulla varaa mennä taksillakin!” kuului huuto. ”menetkö siivoustyöhön!” huudettiin seuraavasta autosta. ”Käytkö usein Hesassa siivoomassa!”, ”menisit vaan taksilla!”.

Kiirehdin askelia ja näin sitten Onnikan punaisen perän pysäkillä. Bussin ovi oli kiinni ja kun olin oven luona niin eikö se peijakas starttasi ja lähti ja sinne se meni. ”Mene vaan taksilla!” kuului huuto. ”On sinulla varaa mennä taksilla!”. En jäänyt kyttäämään ketä ne huutelijat oli vaan käännyin vaivihkaa hiljaisena takaisin päin ja palasin takaisin kotiin.

Siksi siis, voihan v, manasi Lankanukke. Siksi siis, vastasin sille. Päivän tavoite jäi saavuttamatta. Se mitä ei tavoita, sitä en tarvitse. Sitten täytyi laatia seuraava suunnitelma. Kaikelle pitää aina olla suunnitelma, suunnitelman varasuunnitelma ja varasuunnitelman varasuunnitelma. Se mitä  Suunnittelin sitten illalla uutta suunnitelmaa koska olin unohtanut suunnitella varasuunnitelman. Lankanukke ehdottaa että suunnittelin kävelylenkin ulkona kun on hyvä ilma. Siinä on perää vastasin, ulkona on hyvä ilma ja kannattaa käydä kävelyllä, raitis ilma selkeyttää ajattelua.

Kuka on se Lankanukke? Hommasin Lankanuken nuorena etelänmatkatuliaisina. Se on nukke joka on tehty langasta. Se välillä juttelee minulle pehmoeläinhyllystä jossa se majailee.

, , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *