Formula 1 VPN-Suomi

Elämäntapa,ruoka resepti,Yleinen

Syyssateessa

05.10.2018, Helena Kyrölä

Kirjoittelen tätä kotini Kallbå:n yläkerrassa työhuoneessa. On syksy ja sataa vettä, aika viileää mutta rauhallista ja hiljaista täällä Porvoon perukoilla. Nukuin hyvin, aamulla laitoin tulen uuniin söin aamiaisena eilen keittämääni mustikkaruispuuroa ja kahvia. 

Mustikkaruispuuro

400g mustikoita, 1l vettä, 4dl ruisjauhoja, ripaus mineraalisuolaa, 2tl vanilliinisokeria, sokerijuurikashiutaleita 2rkl ja chiajyviä 2rlk. Valmistetaan haudutuskattilassa. Ensin sekoitetaan ruisjauhot ja vesi, siihen lisätään mustikat ja kuituhiutaleet. Sekoitellaan välillä esim. vispilällä, annetaan hautua n. 45min. Lopuksi lisätään mausteet suola ja vanilliinisokeri. Mustikkapuuro on hyvää lämpimänä maidon kanssa tai kylmänä esim. maustamattoman jugurtin kera.

Eilen meillä oli tapahtumaa, kävin avomiehen kanssa Helsingissä asioilla. Yleensä kun mennään yhdessä ajamme autolla jonnekin Metron asemalle ja sieltä käymme metrolla keskustassa. Iltapäivällä poikkesimme Porvoon syysmarkkinoilla ja osallistuimme ”Tapahtumatalon” syyskauden avajaistapaamisiin. Toissapäivänä kävimme kuuntelemassa vierailevaa puhujaa, eilen osallistuimme henkiseen opintopiiriin ja illalla vielä jäin neulomaan peitonlappuja. Osallistuin näihin ainakin näin tapahtumakauden avajaisiksi, syksyllä en ehdi ihan kaikkeen, en jotenkin edes kokenut oloani kutsutuksi. Järjestötoiminta nyt on järjestötoimintaa ja siellä on paikalla järjestön jäsenistä niitä jotka ehtivät ja tilaisuudet yleensä siellä ovat avoimia ja ne ilmoitetaan paikallisessa sanomalehdessä joten sinne voi tulla mukaan kuka vaan sen kummemmitta sitoumuksitta. Olen tutustunut siellä paikallisiin ihmisiin ja saanut heistä kavereitakin. Sisså.

Tällä viikolla on vielä ollut ohjelmassa kuntosali-illat. Yleensä käyn salilla itsekseni, on siellä aina muitakin. Olen ostanut itselleni kuntosaliohjelmia joitten mukaan kuntoilen kuntosalilaitteissa. Eilen tein kuntosaliohjelmani ja jaksoin vielä crosstreinerissa 20 min ja soutulaitteessa 15min. Osallistun ehtimisen mukaan yleensä kuntokeskuksen Yoga flow, Zumba Srtong  ja Zumba-tunneille, eli vaihtelevasti käyn salilla 2-4 kertaa viikossa.  Kuntokeskus sali  on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa ja 7 päivä viikossa eli ”käy kun kerkiät” -systeemi. Olen aika tukeva, olen 163 cm pitkä ja painan n. 68 -70 kiloa vaikka pitäisi painaa 58-62 kiloa. Olen välillä koettanut laihduttaa mutta lääkärikään ei pitänyt lievää ylipainoani kovin merkittävänä asiana. Tosin verenpaineeni ja verensokeri alkavat huidella huippulukemia jos paino menne yli 70 kilon. Harrastan liikuntaa terveyden takia. Jos liikun tarpeeksi niin paino pysyy kohtalaisissa lukemissa eli alle 70kg. Illalla salitreenin jälkeen pyöräilin kotiin ja olin päivän annista vähän pyörällä päästäni. Purin repustani markkina-alesta ostamani kahdet uudet nahkakengät ja söin palan markkinoilta ostettua Viipurinrinkeliä laktoosittoman maitojuoman kanssa ja annoin kissallekin laktoositonta maitojuomaa kun se pyysi.

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *