Yleinen

MUSTIKARÄTTÄNÄ

29.12.2013, Helena Kyr

Uusperheeni miesten lempiherkku, ohje on sovellettu Savon sanomien reseptikirjasta.

KUORI

125g voita

1dl sokeria

2,5dl ruisjauhoja

1tl leivinjauhetta

Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja ruisjauhot ja leivinjauhe, sekoita kunnes ainekset sekoontuvat.

TÄYTE

Pakastemustikoita n. 1/2 litraa

(1/2dl sokeria)sokerin voi jättää pois jos mustikat ovat makeita. Sokerinvoi korvata 1tl vanilliinisokeria.

1rkl perunajauhoja

Sekoita sokeri ja perunajauhe mustikoihin.

Valitse vuoaksi n. 20cm  halkaisijaltaan,  korkeareunainen vuoka. !

Säästä 1/3 osa taikinaa piirakan kanneksi. Taputtele 2/3 osaa taikinasta piirakan pohjaksi. Lisää mustikat ja ripottele loput taikinaa kanneksi.

Paista piirakkaa n. 1tunti 200 asteisessa uunissa.

Piirakka nautitaan lämpimänä kylmän vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *