Elämäntapa,Matkailu,Yleinen

Lämmittelemässä Teneriffalla

24.12.2012, Helena Kyr

:coolsmile:

Teneriffalla ennen joulua. Olen ollut nyt vuoden kotona, terveydellisistä syistä. Työni sosiaalitoimessa kävi liian rankaksi ja jouduin siitä luopumaan. Olen käynyt kuntoisuustutkimuksissa ja lääkärit ovat suositelleet että valitsisin oikeamman alan töitä. Olen artenomi mutta työtilanteen vuoksi olen opiskellut myös lähihoitajaksi mutta edellytettiin että teen perussairaanhoitotyötä niin kauan kuin jaksan, koska muuta työtä on ollut niin niuksti tarjolla työmarkkinoilla. Ohjaajaksi tai jotain, mitä nyt ajan kanssa sitten löydän tehtäväkseni.

Mielen virkistykseksi päätin lähteä Kanarian saarille lämmittelemään viikoksi. RCI:ltä löysin mukavan apartomentos- asumuksen ja edullinen lento oli Tjäreborg:in seuramatkojen mukana.

Fairways Club

San Sebastianin alueen palmuja iltatuulessa.

Ensin tutustuin lähimpään kaupunkiin Chiras, jossa on lukuisia tavarataloja joista voi hankkia sisustustavaroita ja joululahjoja ym. Kävelyretkellä meni koko päivä.

Kävin päivittäin kävelemässä rantapoluilla. Melkein koko saaren ympäri voi reippailla rantapolkuja tai uimarantoja pitkin. Varasin mukaan teleskoopikävelysauvat ja hyvät rannikkovaelluskengät. Kiipely tulivuoren rinteellä ja rantakallioilla  sekä kivikoissa on mielekästä ja vaativaakin. Rinteitä kiipeillessä raikkaassa merituulessa kaikki huolet ja murheet unohtuvat.

Valtameren aaltoja

Kävelyllä rantapolulla

Los Amercasin rannalle ajelin taksilla. Hotellini sijaitsi Amarellosin alueella ja sieltä ei päässyt bussilla, joten taksi oli turvallisin keino. Rannalla oli auringonpalvojia. Merivesi oli kylmää, surffaajilla oli hauskaa isojen aaltojen harjalla. Rannalla oli useita taiteilijoita jotka tekivät hiekasta taideteoksia. Seimiä, raamattuaiheita  ja hiekkaliskoja.

Rannalla teos hiekasta.

INRI

Vapahtaja

Rannalla oli myös muutamia kerjäläisiä. Se on uutta, sosiaalirahat , työttömyyskorvaukset ja eläkkeet on espanjalaisilla myöhässä 8 viikkoa oli heidän kylteissä. Kurjaa… Onneksi heillä on lämmin, tosin yöt ovat aika kylmiä että jonkinlainen asumus täytyy olla.

Jalkahoitoon kaloille! oli ilmoitus joka houkutteli. Usean tunnin kävelyn jälkeen väsytti ja siinä istuskelin puolisen tuntia pikkukalojen käsiteltävänä. Hoito oli hyvin rentouttavaa.

Kalajalkahoitola

Koko viikn aurinkoisen loman jälkeen oli ihanaa lähteä kotiin. Fairways Club Amarillo Golfin alueella oli siisti ja hieno lomapaikka. Se sijaitsi viiden minuutin kävelymatkan päässä rannaltaja kävelypoluilta. Alueella oli baareja ja hyvä ruokaravintola, jossa maistoin brittiläistä lounasta ja kanarialaista päivällistä. Koska oli itsekseni tein itse ruuan melkein joka päivä, mutta loman lopuksi piti herkutella. Pääsin vielä ravintolan hovimestarin ”wooden spoon”-kerhoon ja sain siitä merkiksi hänen itse veistämän puulusikan. Se on nyt jääkaapin ovessa muistona.

Fairways clubin pihassa

Paluulento oli tunnin myöhässä Suomessa vallinneen lumi ja pakkaskelin vuoksi. Lento oli turvallinen ja ThomasCook laskeutui onnekkaasti HKIVantaan lentokentälle. Vastassa oli jouluinen pakkassää ja paljon lunta.  Kyllä oli ihanaa tulla kotiin.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *